Work and Travel Vize Görüşmesi

Work and Travel Vize Görüşmesi hakkında detaylı bilgiyi ve  gerekenleri bu makalemizde bulabilirsiniz. WAT  katılımcıları Amerika’da işlerini bulunduktan sonra DS-2019 formuna başvurabilir. DS-2019 formunuz geldikten sonra vize görüşmesi için randevu alırsınız. Bunun öncesinde danışmanınız ile belgelerinizi hazırlayabilir ve vize görüşmesi konusunda ipuçları edinebilir, sorulan sorularla ilgili hazırlıklar yapabilirsiniz.

Work and Travel Vize Görüşmesi gerçekten çok basit olup, vize alma oranı oldukça yüksektir. Vize görüşmesi öğrenci başına bir iki dakika ile sınırlı olmaktadır. Öğrenciler grup olarak vize görüşesine alınmakta, standart bir kaç soru (okulunuz, bölümünüz, aileniz, mezuniyetten sonra yapmayı düşündüğünüz iş vb.) yöneltilmektedir. Soruların amacı gramerinizi ölçmekten çok iletişim kurma yeteneğinizi değerlendirmek ve sorulan sorulara basit de olsa cevap verebilmenizi ölçmektir.

Vize reddi durumu çok düşük bir ihtimaldir. Bu durumda eksiklerinize giderip, ikinci kez randevu alabilir; tekrar görüşmeye katılabilirsiniz.

Üstelik birçok danışmanlık firması, vize reddi durumunda, program bedelinden hiçbir kesinti yapmaksızın size iade etmektedir.

131 USD vize başvuru ücreti, 16 USD vize randevu ücreti ve 35 USD Sevis (Student Exchange Visitor Information System) ücreti dışında (bu ücretler ilgili resmi resmi kurumlara ödenmektedir ve kurumlarca iadesi mümkün değildir) tüm ödemenizi geri alabilirsiniz. Yani vize reddi alan bir öğrencinin tüm kaybı 151 USD olacaktır.

Work and Travel Vize Görüşmesine hangi firmadan gittiğinizin veya kimin referansı ile orada bulunduğunuzun hiçbir önemi yoktur. Vize kabulü konusunda en önemli faktörler, not ortalamanız ve sorulan basit sorulara anlaşılır cevaplar verebilmenizdir. Amerika’nın üzerinde önemle durduğu noktalardan biri de, bu programa katılan öğrencilerin, program bitiminde ülkelerine gecikmeden geri dönmeleri konusudur.

Vizeye dışardan etkisi olabileceğini iddia eden kişi veya firmalardan uzak durmanızı öneririz.