Kısa Bilgiler

  • Work and travel hakkında kısa kısa bilgiler  Work and Travel programı olarak bildiğimiz, asıl adı Summer Work and Travel programı; 1961 yılından bu yana, Bulgaristan, Rusya, Slovakya, Polonya gibi ülkelerden her yıl 100.000i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı ve bu süreci ABD Dışişleri Bakanlığı na ( Departman of State ) bağlı olarak sürdürdüğü, üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde Amerika nın ve birçok ülkenin kültürünü tanımak adına düzenlenen en önemli kültürel değişim programıdır.Temelde kültürel değişim programı olmasının yanı sıra, Work and Travel programına katılacak olan katılımcılar; program süresince çalışılacak olan işlerde, hem geçimlerini sağlayacak hem de yeni insanlarla tanışma şansı elde etmiş olacaktır. Ayrıca ana dili İngilizce olan bir ülkede var olan İngilizcelerini kullanma şansı elde ederek, İngilizcelerini geliştirme şansı elde edecektir. Bunların yanı sıra programın belki de kazandırabileceği en önemli unsurlarından biri ise, bambaşka bir ülkede kendi ayakları üzerinde durabilmeyi, kendine güvenmeyi, neler başarabileceğini görme şansı elde etmelerini sağlayacaktır.Work and Travel programın en önemli olan unsurlarından biri de programa katılacak olan katılımcıların, programa başvurmasını onaylayan Sponsor firmalardır. Armada Grandee olarak Work and Travel programını CIEE (Council on International Educational Exchanges) işbirliği ve sponsorluğu altında sürdürmekteyiz.

    Türkiye den programa katılacak olan katılımcılar, maksimum 4 aylık süreliğine Amerika da kalabilmektedirler. Bu süreç, en erken 15 Mayıs itibariyle, en geç de 1 Ekim tarihine kadar çalışarak, çalışma süresinin bitiminden itibaren de yasal çalışma süresinin bitiminden 1 ay daha kalabildikleri bir süreyi kapsamaktadır.

     

    Work and Travel programı katılımcılara, Amerika da maksimum 4 aylık bir süre de kalınabilinecek, bu sürede de unutulmaz dostlar edinerek, uzun yıllar aklınızdan çıkmayacak güzel anılar elde etmenizi sağlayacak ve katılımcılara kendilerini geliştirme şansı elde edebilecekleri benzersiz bir programdır.