2024 Work and Travel İşleri Nelerdir?

Work and Travel program katılımcılara, program kapsamında çalışılan işler uzmanlık gerektirmeyen, kısa bir eğitim süresinde öğrenilebilinecek işler sunulmaktadır. Sunulan bu işlerden; katılımcılar, İngilizce seviyelerine, Amerika ya varış tarihleri, kendilerinin ve işverenlerin ne istediğine göre Armada Grandee’nin de desteğiyle seçimlerine yapma şansına sahiptirler.

Work and Travel programı kapsamında katılımcılara sunulan örnek işler ise;

  • Eğlence Parkları: Her gün yüzlerce insanın ziyaret etti, Work and Travel programı kapsamında büyük grupların gönderildiği ve çalışan sayısının ve ziyaretçi sayısının yoğunluğundan ötürü insanlar en fazla iletişim halinde olunabilinecek iş sahasını oluşturmaktadır. Eğlence parklarında ; Ride operatorü, food ve servis elamanı, cankurtaran, animasyon, fotoğrafçı, garson, temizlik, stand görevlisi gibi birçok pozisyon katılımcılar açısından talep edilen alanlardan oluşmaktadır.
  • Su parkları ve Yüzme havuzlar: Programa katılınılan yaz döneminde katılımcılar tarafından popüler olan bir diğer işte Aquaparklar ve yüzme havuzlarıdır. Katılımcılar, ;cankurtaran veya havuz görevlisi olarak çalışmaları mümkündür. Burada olduğu gibi diğer açık alan işlerinde çalışmayı tercih edecek olan katılımcıların, uzun süre güneşin altında ve ayakta çalışacaklarını göz önünde bulundurmak, Amerika’daki çalışma sürecini daha kaliteli geçirilmesi noktasında önem arz etmektedir.
  • Oteller: Otelcilik sektörünün en yaygın olduğu ülkelerden birisi olan Amerika da birçok eyalette ekstra iş gücüne ihtiyaç duymaktadırlar. Bu nedenle, çok farklı İngilizce seviyelerinde çok farklı pozisyonlarında iş bulabilmek mümkündür. Resepsiyon, housekeeping, belboy, bulaşıkçı, çamaşırhane sorumlusu, bakım-onarım, garson, animasyon gibi pozisyonlara bütün işlerde olduğu gibi İngilizce seviyenize ve kendi tercihleriniz doğrultusunda size en uygun olanını seçme imkanı sağlamaktadır.
  • Restaurant, Cafe ve Fast Food zincirleri: Birçok iş pozisyonu bünyesinde barındırmasından ötürü, özellikle grup olarak gidecek farklı İngilizce seviyesinde olan katılımcı gruplarının tercih ettiği seçeneklerden bir tanesidir.Katılımcılar, İngilizce seviylerine göre; Kasiyer, servis elamanı, garson, temizlik ve mutfak personeli, aşçı yardımcısı, komi, yiyecek içecek ön hazırlık, food runner  gibi pozisyonlarda çalışmaları mümkün kılınmıştır. 
  • Mağazalar ve Marketler: Katılımcılar, birçok bölgede mağazalarda ve marketlerde çalışma imkanları bulunmaktadır. Katılımcılar burada İngilizce seviyeleri göz önünde bulundurularak; kasiyer, reyon görevlisi, raf görevlisi, stant görevlisi ve temizlik elamanı gibi pozisyonlarda çalışabilme imkanı sunulmaktadır.